Tennisvakanties met een 'personal touch'!

FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen m.b.t. onze tennisvakanties:

– Kan ik ook mee zonder dat ik deelneem aan de tennislessen?
Ja, dat kan. Stuur ons even een email via het contactformulier om te vragen wat uw reis dan kost.

– Ik las op de website dat ik minimaal 1 x p/week op de baan moet staan in Nederland. Waarom is dat?
Heel simpel, wij kunnen je niet in 1 week leren tennissen. Onze tennislessen focussen zich op een structurele verbetering van jouw slagen en tactisch vermogen. Kortom, je moet al een balletje kunnen slaan om de lessen te kunnen volgen, de oefeningen uit te kunnen voeren en om jezelf te kunnen verbeteren. Daarom vragen wij een speelsterkte tussen 5 en 8 (en dus niet 9…). Wil je als echte beginner tóch mee met onze tennisvakanties, dan is dit wél mogelijk. Zorg er in dat geval voor dat je nog 3 andere beginners meeneemt, zodat we jullie in een groepje van 4 kunnen trainen. Dit laatste geldt uiteraard ook voor spelers van niveau 3 en 4!

– Moet ik lid zijn van een tennisvereniging?
Dit hoeft niet persé. Uiteraard moet u wel regelmatig op de tennisbaan staan en voldoen aan de bovenstaande criteria

– Jullie maken ook een video-analyse. Ik weet niet of ik me hier comfortabel bij voel…
Wees gerust, we bespreken deze video-analyse niet in het bijzijn van alle deelnemers, maar in kleine groepjes van 4. Dit is het groepje waarmee je tijdens de opnamen op de baan stond. De trainers analyseren en adviseren dit groepje in ongeveer 15 minuten en gaan de rest van de week met jou aan de slag aan de hand van deze analyse. Dit is ook weer een onderdeel van onze ‘personal touch’!

– Waarom vinden jullie het dubbelspel zo belangrijk?
Het dubbelspel vereist een heel ander spelletje dan het enkelspel. Een tactische opstelling én opbouw van de rally maakt het spelletje zó veel leuker! En dan hebben we het niet eens over het gevoel van het winnen van een goed uitgevoerde dubbelpot! Ook worden er tijdens competitiewedstrijden onnodig veel punten aan de tegenstander gegund, waardoor het verschil tussen promotie /degradatie te groot wordt. Wij geven jou de ‘tools’ om het maximale te bereiken in het dubbelspel.

– Waarom 1 vrije dag in de tennisweek? (Alleen in maart)
Uit ervaring is gebleken dat een tennisvakantie tóch wel zeer intensief is. Wij merkten dit tijdens eerdere reizen. Thuis staan de meesten hooguit 1,5 uur per week op de tennisbaan en dan speelt men ook vaak nog een recreatief ‘dubbeltje’. Wij constateerden vermoeidheid, blaren en concentratiegebrek na een dag of 3…. kortom, de lessen en de oefeningen konden niet meer voor 100% worden uitgevoerd. Een mooi excuus om op de vrije dag het tennisracket in de tas te laten en deel te nemen aan een excursie en de cultuur van het land op te snuiven of om lekker bij te komen op het strand. Mocht je na de eerste 3 dagen tóch nog superfit zijn, kun je de vrije dag ook gewoon op de tennisbaan doorbrengen! In ons najaarsprogramma is er géén vrije dag opgenomen.

Voor eventuele vragen kunt u ons bereiken via het Contactformulier